LUIGI BORMIOLI

POPULÆRE SERIER

POPULÆRE PRODUKTER

HISTORIEN

Glasmærket Luigi Bormioli ligger i den norditalienske by Parma. En region, der er berømt for sin flotte arkitektur og kunst, omkringliggende landskab og lækre gastronomi, fx Parmigiano-Reggiano (parmesan) og Prosciutto di Parma (skinke). Sidst men ikke mindst er Parma kendt for en af verdens førende producenter af glas, nemlig Luigi Bormioli. Virksomheden er dermed solidt forankret i den traditionelle italienske glaskunst, der har blomstret i Norditalien i århundreder.

Glasværket blev grundlagt i 1946 af Luigi Bormioli, hvis slægt har arbejdet med glas siden middelalderen i mere end 25 generationer. Han gjorde virksomheden internationalt anerkendt som én af verdens mest fremtrædende mærker.

I dag viderefører Bormioli-familien hans mission om at skabe glasvarer i højeste kvalitet med italiensk håndværk og et smukt design, hvor der samtidig er fokus på den nyeste teknologi inden for glasfremstilling. Bormioli er kendt for at være den første glasproducent, der kunne blæse bæger og stilk ud i ét på maskine. Det giver et langt stærkere glas, hvor der er mindre risiko for brist mellem bæger og stilk.

På den måde er man fortsat i stand til at producere glas, der ikke kun er smukke og elegante, men som også er ekstremt stærke og holdbare med et perfekt prisniveau. 

Ekstremt holdbare krystalglas

Luigi Bormioli er kendt for at være den første fabrik, der kunne blæse bæger og stilk ud i ét stykke. Det giver et smukkere og mere ensartet glas med usynlig overgang mellem bægeret og stilken. Glasværket er derudover ikke mindst kendt for sin patenterede SON.hyx-glas, der er en usædvanlig stærk, holdbar og fuldstændig klar udgave af det klassiske krystalglas.

 

Alle Luigi Bormioli glas tåler maskinopvask, og bevarer deres gennemsigtighed og glans selv efter mere end 1.000 ture i opvaskemaskinen.

 

Hurtige fakta:

• I forhold til normalt glas er kantens holdbarhed +37,5 %

• Holdbarhed over for mekaniske stød +105 %.