TEKSTILER

Tekstiler.jpg

Man kan vælge at gå mange forskellige retninger, når man skal vælge og vrage mellem forskellige tekstiler indenfor boligindretningen.

Tekstiler varierer henover mange forskellige typer, og disse kan altså bidrage med udtryk, som spænder mellem to yderpoler.

Den ene af disse yderpoler er de bløde og behagelige tekstiler, som virkeligt opfordrer til afslapning, hygge og afspænding.

VÆLG KATEGORI

 

TEKSTILER

Man kan vælge at gå mange forskellige retninger, når man skal vælge og vrage mellem forskellige tekstiler indenfor boligindretningen. Tekstiler varierer henover mange forskellige typer, og disse kan altså bidrage med udtryk, som spænder mellem to yderpoler. Den ene af disse yderpoler er de bløde og behagelige tekstiler, som virkeligt opfordrer til afslapning, hygge og afspænding. Den anden yderpol er de mere rå, hårde og praktiske tekstiler, som kan klare en overraskende mængde slitage, og som altså fordrer brugbarhed og effektivitet. Valget mellem disse forskellige typer af tekstiler kan være med til at give din boligindretning en bestemt retning, og det handler om at udnytte dette, når man skal til at vælge og vrage mellem forskellige materialer og tekstiler.

PUDER OG PLAIDER

Ethvert hjem fordrer en vis tilstedeværelse af puder og plaider, da disse først og fremmest har et rigtigt praktisk formål. Når man benytter sofaen, så kan detvære rart at trække et tæppe over sig, mens man lægger hovedet på en pude eller to. Men så snart at vi har dækket praktikaliteten, så kan vi også vælge at gøre dette til et designmæssigt emne. Først og fremmest kan mængden af puder og plaider virkeligt hjælpe med at definere boligindretningens stil – det rodede og vilde udtryk fordrer et virvar af puder og plaider, og disse må meget gerne komme i et væld af farver. Den elegante og simple stil lægger op til, at man investerer i enkelte puder og tæpper, som stemmer overens med rummets generelle udtryk.

I DEN KOLDE TID

Når man bor i Danmark, så er det også et generelt faktum, at man bør være klar til den kolde tid, og her kan de ovennævnte puder og plaider også særligt være et vigtigt element, da der er få ting, der slår dét at kunne tage et varmt tæppe over benene, når man sidder på sofaen. Rent tekstilmæssigt betyder dette også, at man kan vælge i blandt mange tekstiler, og her bliver tykke og varme materialer som uld for eksempel rigtigt relevante, da de både har en praktisk brugbarhed, samtidigt med at det har et hyggeligt udtryk. Tykke bomuldstekstiler kan også være rigtigt behagelige og brugbare, når man skal holde varmen og stadig vil have et flot udtryk.

ELEGANCE IGENNEM VELOUR

Velour er et særligt spændende tekstil, da det både udtrykker en særlig grad af elegance, samtidigt med at det er overraskende komfortabelt, behageligt og blødt. Man kan eventuelt friske hele sofapartiet op med elegante puder, som er betrukket i velour – det er en sikker vinder på både udtryks- og brugsfronten.

Velour klarer sig heldigvis også godt i mange forskellige nuancer, og det er også en af de særlige tekstiler, som åbner op for en lang række af nye nuancer og udtryk. Eksempelvis klarer velour sig rigtigt godt i glitrende stoftyper, som andre tekstiler i høj grad ikke helt kan bære. Man kan derfor få boligindretningen til at skinne rigtigt meget, hvis man skaber en hyggelig stemning med puder og plaider i sofaen i flotte nuancer – og dette i særdeleshed, hvis man bruger velour som tekstil.